2012. október 7.

Granny

Újra Granny-minta, mert szeretem, mert kell egy nagy, meleg kendő az ősz színeiből...  Négyes horgolótűvel, 30 dkg akril fonalból készült, a rojthoz kicsivel több, mint egy gombolyag Barka Felhőt használtam. Mérete rojtok nélkül: 205x95 cm, a rojtok 8 cm hosszúak.

 
A lóhere-mintás rojt leírását a Ravelryn találtam, mindössze egy sor az egész: 14 láncszem, a tűtől a 4. láncszembe visszaöltve készítünk 1 egyráhajtásos pálcát, 3 láncszem, majd egy kúszószemmel beleöltünk ugyanabba a szembe, ahova az egyráhajtásos pálcát készítettük. Ismét *3 láncszemet készítünk, majd 1 egyráhajtásos pálcát, végül 3 láncszemet öltünk egy kúszószemmel ugyanabba a szembe, ahova az előző pálcacsoportot - levélkét - készítettük*. Végül elkészítjük az utolsó levélkét: a csillagok közti pálcacsoportot megismételjük. Ezután 10 láncszem, amelyet egy kúszószemmel leöltünk a kendőbe úgy, hogy egy szemet kihagyunk. 3 láncszem, egy szemet kihagyunk, egy kúszószem a kendőbe öltve. És innen ismételjük a mintát elölről.
Almaszüreten voltunk a nagybátyámnál, a képek az ő kertjében készültek.

24 megjegyzés:

  1. Gyönyörüszép lett! Csodásak a színek és igen, kell egy Nagykendö :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép színek ezek! A lóherés rojtot elteszem magamnak, nagyon tetszik az is. Köszi!

    VálaszTörlés
  3. köszönöm! már holnap ebben megyek dolgozni.
    eszter, azt hittem, ismerted ezt a mintát!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett , valami hasonló fonalból csináltam tavaly egy poncsót, vagy ugyanez.....igazi őszi színek!!!

    VálaszTörlés
  5. Örömmel látom, hogy befejezted! Eredetiben és így a fotókon is tetszik. Igazi őszi darab, viseld egészséggel. (Az én igazi őszi darabom is halad, csak nagyon lassan. Remélem 20.-ig azért elkészül!)

    VálaszTörlés
  6. Csodálatos színek! Annyira vidám, mint ez a napsütéses ősz!

    VálaszTörlés
  7. judit eszter, kerestem a blogodban azt a bizonyos poncsót, de nem találtam. sajnos, nem emlékszem az én fonalam nevére :(
    mónika, az a kis darab igencsak sokáig készült, igaz, a találkozó óta igencsak be voltam fogva... remélem, meg tudod majd mutatni a tiedet :)
    tünde! sajnos a képek nem adják vissza jól a mély piros-bordó-narancs és zöldes árnyalatokat. most aztán én is megtanultam, hogy milyen nehéz pirosat fényképezni!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép, mint az összes többi kendőd is. Klassz őszi erdő színek, jó kis meleg lehet. Én sem láttam még ezt a lóherés rojtozást, jegyzem, köszi! :D

    VálaszTörlés
  9. Meleg ősz!
    Gyönyörű kendőt és fotókat készítettél.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép kendő, nagyon szép fotók, csodálatos színek.

    VálaszTörlés
  11. Juj, de nagyon jó, hogy végre tüzes színeket is látok Nálad! És persze rajtad, mert ugye fogod hordani?

    VálaszTörlés
  12. Hát igazi októberi kendő!! A rojttal nagyon különleges lett!

    VálaszTörlés
  13. Győőőőnyörű őszi képek,hangulatos őszi színek, csodaklassz kendővel!Azonnal beleburkolóznék!:o) Nagyon szeretem én is a granny mintát!

    VálaszTörlés
  14. köszönöm, lányok! hiányzott rá valamilyen rojt, és persze hogy fogom hordani, holnap ebben szeretnék menni dolgozni :)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szép lett. Ezek a kedvenc színeim nekem is.

    VálaszTörlés
  16. Le a kalappal! Mert ugye a granny és a csodás szín házassága egy dolog. De hogy azt a millió rojtot még hozzátetted megkoronázni... Na hát azért!

    VálaszTörlés
  17. Mesés...ezt a lóherés rojtot igyekszem nem elfelejteni :-)

    VálaszTörlés
  18. köszönöm, lányok! a rojtot egyáltalán nem volt nehéz készíteni, folyamatosan kell horgolni a "szárakra" a levélkéket. nagyon mutatós szegély, én is biztos fogom még valahol használni.

    VálaszTörlés
  19. Nagyon szép lett. Olyan meleg, hangulatos ősz eleji.

    VálaszTörlés
  20. Egy gyerek pocsó volt, a fonalra én sem emlékszem, de elég műszálas volt!
    Lehet, hogy tényleg nincs már meg..

    VálaszTörlés
  21. Nagyon tetszik, nagyon szép! Most találtam rá blogodra, s nagyon tetszenek munkáid. Szeretem a horgolást, s jó látni ilyen szép dolgokat nálad!

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.