2013. május 2.

Poncsó


Granny-mintával, mi mással? Irenka a napokban mutatott egy vidám, színes gyerekponcsót. Én is hasonló minta alapján készítettem, persze felnőtt méretben, jóval több - dupla annyi szemre kezdtem. És igen, nem mértem le mekkora, hanem gyorsan elajándékoztam. Azt hiszem, itt az ideje egy másik horgolásának...

22 megjegyzés:

  1. Óóóóóó... ilyen poncsót én is, én is...

    VálaszTörlés
  2. pedig te már horgoltál hasonlót :)
    igaz, ha lenne fonalam, már most hozzáfognék egy újabbhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem teljesen ilyen volt, ez IGAZI nagyimintás :)
      Még talán fonalam is akadna hozzá, csak most benne vagyok ezer más dologban. De lehet, hogy az utazásra poncsónak való fonalat viszek, a lányomnak pont jó lesz a türkiz színátmenetes gyapjúból, amit tavaly télen festettem.

      Törlés
  3. emlékszem, ugyanilyen hármas csoport volt a tiedben is, de a középső szemet egy láncszem helyettesítette. és a fonalad is gyönyörű, üde gyári színű volt :)

    VálaszTörlés
  4. De gyönyörű lett!!!
    Mindig rácsodálkozom arra, mennyire ügyes vagy a kötésben! :o))) És milyen termékeny! :o)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép! Kellemes használható és nem hivalkodó színt választottál hozzá.
    Sokszor akartam már én is készíteni....de mindig valami más lesz belőle.
    Megkérdezhetem bringázáshoz kilehet használni, kényelmes viselet?

    VálaszTörlés
  6. Jutka, fogalmam sincs, elajándékoztam, de amikor horgolás közben próbálgattam, nagyon kényelmes viseletnek tűnt. kb. combközépig ér, és ennek megfelelően elég széles is alul, kényelmesen fel lehet emelni a karokat.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép a poncsód , s meg kell hagyni tényleg termelékeny vagy !:)Milyen fonalból készült ?

    VálaszTörlés
  8. akril-gyapjú, a két vékonyabb csík zoknifonal maradék. négyes tűvel horgoltam. a nyaknál egy sor rövidpálca, majd ráköltés sor a szegély.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép..... és puhának is tűnik.... Csak a közepénél szaporítottad??Kényelmesebbnek tűnik mint a kendő.... Én minden alkalommal elhagyom, leesik a kendő....... Tudom van tű is.... de azt meg veszélyesnek tartom....
    Ez a poncsó nagyon tetszik...Hu és jó nagy munka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, a minta szerint csak elöl és a háta közepénél szaporítottam. és igen, ez nem esik le csak úgy :)

      Törlés
  10. Remélem még időben leszek .Láttam 2 gombóc szürke fonalat :http://fonalam.hu/?578,wool-mix-fonal-574-399-cickany-mar-csak-7-gombolyag
    :)

    VálaszTörlés
  11. köszönöm, megpróbálok gyorsan "lecsapni" rá :) én régen "szelíd szürke" néven vettem a fonalam.hu-n, és ez éppen olyan, amilyet keresek!

    VálaszTörlés
  12. Nem rajongok a poncsókért, talán mert gyerekkoromban viseltem utoljára, és akkor nagyon utáltam, mert persze a nagyanyám horgolta és egyáltalán nem olyan volt, mint amit én elképzeltem magamnak.
    Ennek viszont gyönyörű a színe és talán még én is szívesen hordanám. :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszik a poncsód! Köszönöm a mintát, lementettem magamnak. XXL-es méretben hogy mutathat? Én úgy elhordogatnék egy ilyet ősszel!Valami szép bordós-őszi színben...szóval a bogár megint elült:o)

    (Mamuszka bogyóiról:o)
    Van neki kis műag. WC-je a ketrecében és szépen oda bejár dolgát végezni. Teljesen szobatiszta! Néha 1-1 drazsét kihoz a bundáján, de az semmi, könnyen össze lehet takarítani utána.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem jól :) nagyon kényelmes viselet, és ez éppen xxl-es :D tetézve azzal, hogy 170 cm magas vagyok, szóval jó hosszú is, nekem combközépig ért :) és az az igazi "jótékonyan ápol s takar" ruhadarab. egyre figyelj, hogy megfelelő nagyságú legyen a nyakkivágás, nekem volt egy sikertelen próbálkozásom (gyorsan le is bontottam, mert szűk volt a nyaka és nem feküdt ki szépen a vállamra.
      mamuszka fantasztikus, nem tudtam, hogy a nyulak is nevelhetők szobatisztaságra!

      Törlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.