2014. június 24.

Kék és zöld

Számomra az egyik örök klasszikus ez a színpár. Nyáron biztosan. Gombolyagban látva azonnal megtetszett. Horgolás közben azért voltak kétségeim. Hm... nem túl tarka ez hozzám? Most már tudom, hogy nem. Fehérhez, feketéhez, türkizhez tökéletesen illik. A mérete? Hatalmas! 220x105 cm. A fonalat a Gombolydában vettem. Négy gombolyagot a 4146-os árnyalatból. A minta ideális utazgatós darab, könnyű megjegyezni - mondjuk horgoltam is már eddig vagy hatot :) Igen, ha jól számolgatom, ez már a hetedik ilyen kendő.
 És ezeket a színeket időről időre látnom kell!

24 megjegyzés:

  1. Mi mást mondhatnék, gyönyörű!
    Előfordul velem is egyszer, egyszer, hogy csak úgy megfog egy szín, ami azonnal kell és később már nem tetszik. Jövök tanulni hozzád hogyan tegyem mégis vonzóvá :)
    Ezek a fotók jól kiemelik a színek harmóniáját....ó de szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. alapvetően nekem a színátmenetes fonalakkal van gondom, de újra és újra próbálkozom :) ez tulajdonképpen csíkos, de a fonalváltás-eldolgozás mizériája nélkül.

      Törlés
  2. Igazán nyári kendőd lett, gyönyörűséges. A képek is. Szeretem a Balatont :-) Nekem is van SBS-em, praktikus kis darab.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, ha hiszed, ha nem, még életemben nem horgoltam sbs-t. ez azért nagyon hasonlít rá. és be kell vallanom, hogy még az első kendőnél elnéztem: a kétráhajtásosak helyett egyráhajtásosokat horgoltam. és azóta is "hibás" mindegyik :)

      Törlés
  3. Hogy lenne túl tarka, még ha azt írtad volna, túl trendi, akkor is tetszene!
    Tökéletes, ideje színesülni! Különben is a Balatonhoz, a nyárhoz ez dukál!

    (Volt egy nagyon kedves szomszéd nénim, ő antik bakfisként aposztrofálta magát. Élveztem minden pillanatot vele, ő jutott eszembe a kendődről, az örök optimizmusa, életvidámsága és a rendíthetetlen mosolya.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyi minden szerettem volna lenni életemben, egyedül trendi nem! de az is lehet, hogy egyszerűen csak későn érő típus vagyok, mint kedves antik szomszédod. mire rászánom magam valamire, régen kimegy a divatból :)
      Beus, a lelkem színes, aztán reggel gyorsan felveszek valami szürkét. vagy barnát :D

      Törlés
    2. Az jó, mert valahogy így én is. Semmi sem olyan idegen tőlem, mint az, ami trendi... :)
      Viszont a szürkéhez meg a barnához bármelyik szín pászítható, sőt, kiemeli bármelyik másikat!

      Törlés
    3. igen, mostanában egyre színesedik a ruhatáram, de ez a kendő azért nagy ugrásnak számít :D

      Törlés
    4. Nagy? Kíváncsian várom, meddig merészkedsz! :)

      Törlés
  4. Szép ez a nyári Balaton-kendő, nem csoda, hogy szereted. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vízparti programokhoz készítettem. ha meghallom a víz szót, máris mosolyogni támad kedvem :) nem csoda, hogy szeretem!

      Törlés
    2. Rokon lélek! Ha nagyon elkeseredem, kisétálok a Duna partra, ami Budapesten azért nem egy természetközeli program, de hiába barna, hiába szennyezett, megnyugtat.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. szia Orsolya! örülök, hogy erre jártál :)

      Törlés
    2. Igen, változatlanul szoktam itt gyönyörködni..csak mostanában a saját bejegyzéseimet sem tudom megírni, befejezni....

      Törlés
    3. ezzel így voltam én is mostanában :( kevés időm volt blogolni, talán majd ezután :)

      Törlés
  6. Ezt a színt megint eltaláltad... nagyon csinos darab... Most olvastam hogy nem SBS mintával készült...én is pedig annak néztem..Balatoni képek és a kendő igy együtt... nem tudom mi a fonal neve de lehetne "Balaton színe"
    Jó hogy itt vagy... Jó pihenést, sok kézimunkát... és blogolást kívánok!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ennek a mintának a neve Elise shawl, nagyon hasonlít az sbs-re :) A fonal neve pedig Alize Cotton Gold 4146-os árnyalat. Hamarosan kezdődik a szabadság, remélem, több időm lesz a hobbikra (is).

      Törlés
  7. Igazi, vidám darab, telis-tele a nyár színeivel. Persze, hogy illik hozzád! (én biztosan fordítva működöm, mert a gombolyag nem fogott meg, de így a színek egymás után alig engednek el.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azért ez nem azt jelenti, hogy fordítva vagyunk bekötve. szerintem még mindig több a közös bennünk, mint a különböző.

      Törlés
  8. Nagyon mutatós darab lett ! :)

    VálaszTörlés
  9. Óóóóóó, hát ezt a csodaságot még nem is láttam! Imádom a színeit! Nagyon ügyi vagy! Én is nézegetném naphosszat, annyira gyönyörű!

    VálaszTörlés
  10. Jucus, és ráadásul nagyon kellemes viselet esténként!

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.