2014. augusztus 28.

Harmatcseppek

Ajándékba készült egy kedves kolléganőmnek. A színt ő választotta,a debreceni Gombolydában vettem hozzá illő fonalat. Egy  "rövidke" keresgélés után a Ravelryn a Dew Drops kendőt választottam, valami olyasmit szerettem volna, amely nem túl csipkés. Ritkán tudjuk megfogalmazni, miért tetszik meg egy minta, én sem azonnal jöttem rá, hogy a sok-sok hasonló közül miért éppen ezt választottam. Mondjuk első látásra megtetszett, hogy a harmatcseppeket utánzó apró lyukak milyen szépen kapcsolják össze a hatalmas sima kötésű felületet a szerényebb csipkeszegéllyel, amely megint csak szép szabályos cseppeket formáz. És akkor most röviden arról, hogy hogyan került ide alább ez a látszólag nem ide illő kép.
Júliusban szerettünk volna néhány csendes napot eltölteni Mr Y. Körös-parti tanyáján messze a várostól, tévétől, internettől. És telefon nélkül, mert ez egyike annak a néhány helynek Magyarországon, ahol még térerő sincs. (Egy hónappal később találtam még egy helyet, de arról majd máskor.) Szóval letáboroztunk valahol a térkép szélén, messze a civilizációtól. A tervünk az volt, hogy pár nap után Mr Y. átmegy a szomszédos holtágra egy horgászversenyre, én pedig maradok a kutyával, a fonalaimmal, ezzel a kötéssel és egy másik horgolással a tanyában, eltöltök pár szép napot úszkálva, kézimunkázva, nagyokat sétálva... De már az első éjjel hatalmas vihar kerekedett. A két szomszédos nyaralóban fenyőfákat, fűzfákat csavart ki a hatalmas szél. Nekünk szerencsére semmi bajunk nem lett, viszont a folyamatosan szakadó eső miatt napokig ki sem tudtunk mozdulni, hiszen a felázott gáton - más út nem lévén - lehetetlen volt kijutni. Persze jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy nem így terveztük. Aztán alig néhány nap alatt a csapatépítő túránk kis híján csapatrombolóvá vált :) A zord időjárásra való tekintettel ugyanis megengedtük a kutyának, hogy a házban aludjon, és naná, hogy az ágyunk mellé telepedett... és annyira horkolt, hogy már a második éjszakától kezdve Mr. Y. és én versenyeztünk, hogy ki tud hamarabb elaludni, még lehetőleg a kutya előtt :)
Amikor aztán végre elállt az eső, és kimerészkedtünk a házból, annyira szép volt a reggeli napsütésben megcsillanó milliónyi eső- és harmatcsepp! Nyilván komolyabb fényképezőgéppel és nagyobb hozzáértéssel szebb képeket is készíthettem volna, de engem így is elbűvölnek az apró cseppekben rejtőző minivilágok. És régóta tudom, hogy nincsenek véletlenek, egy ilyen rendkívül esős nyáron mi mást is köthettem volna, mint egy éppen ilyen nevű kendőt.

21 megjegyzés:

  1. Szerencsés a kolléganőd, gyönyörű ez a kendő! A képek pedig, mint mindig most is csodaszépek!

    VálaszTörlés
  2. Jó kis kalandos nyaralásotok volt... De jól megúsztátok... A kendő csodás, akár a mintáját vagy színét nézve.
    A fotóid meg ... mint mindig nagyon szép... Itt a hétvége hamarosan... jó pihenést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az eső miatt sokat lehetett ezen a nyáron kézimunkázni :) kellemes hétvégét nektek is!

      Törlés
  3. Ez tényleg egy szuper minta, és te pedig annyira ügyes vagy!!!!! Szuper ajándék lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönetajándék lett :) hálából korábban kapott dolgokért!

      Törlés
  4. Biztos nagyon örülni fog a kolléganőd a kendőnek, mert nagyon szép lett! A nyaralás, ha nem is volt tökéletes, azért biztos kipihentétek magatokat kicsit! Az a harmatcseppes kép gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem örült :) a nyaralásunk - ha nem is így terveztük - nagyon jól sikerült, sokat nevettünk, Mr Yarnart sokat horgászott, mert azt esőben is lehet, és sokat kötöttem-horgoltam, a kutya meg jókat pihent (horkolt). az a bizonyos kép a kertben készült.

      Törlés
  5. Nagyon szép lett! a mintát mentettem :-)

    VálaszTörlés
  6. Én is szerenék egy ilyen kolléganöt! Nálunk viszont trópusi meleg volt egész nyáron, a gyapju keztyüt amit kötök félre kellett tennem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Svédországban trópusi meleg??? akkor ne csodálkozzunk, hogy nekünk meg ilyen nyár jutott :) ma meg nálunk olyan vacak idő volt, hogy eszembe jutott, hamarosan kesztyűt kellene kötnöm. meg jó meleg zoknikat :D

      Törlés
  7. Jaj, szeretem ezt a fonalat - gyönyörű lett belőle ez a kendő! Nagylelkű ajándék, annyi biztos. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeretem én is a zöldet. nézd csak a szoba falát! :)

      Törlés
  8. Húú, ez nagyon-nagyon... Képzed, ha nem lenne ilyen jó hobbink, ugyan mihez is kezdtél volna napokig bezárva?! :)))

    VálaszTörlés
  9. Jó volt olvasni, elejétől a végéig. :-) Ismerős érzéseket mozgattál meg bennem. Nagyon szép ez a kendő. Hasonló képen akadtam rá az én egyik kedvenc mintámra, a Wandering the Moor Shawl-ra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gyönyörű az a kendő, egyszer biztos megkötöm!

      Törlés
  10. Nagyon mutatós lett ! A harmatcseppekhez illik is ez a finom szín .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen! a színhez kerestem valami hozzáillő mintát :)

      Törlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.