2014. augusztus 7.

Virágrengeteg

 
Vagy ha nem is rengeteg, azért sok. 81 darab. 3-as tűvel horgoltam, és a fonalnak - 27 dkg Drops Delight a Barkából - köszönhetően mégsem volt unalmas az ismétlődő (milyen sokszor!) minta miatt. Sőt, horgolás közben mindig kíváncsian vártam a következő színkombinációt. Mert talán nincs is két teljesen egyforma virág.
A minta a közismert japán virág. Sok szép variáció és minta található a neten, mivel vizuális típus vagyok, én ezt a mintarajzot választottam. Néhány éve sokan horgoltak ilyesmit - lehet, hogy későn érő típus vagyok? A hatalmas mérete ellenére is - 170x50 cm - viszonylag gyorsan haladtam, mert ahogy menet közben összehorgoltam a darabokat, a szálvégeket is rögtön eldolgoztam, megkímélve magam a későbbi idegtépő feladattól. Az összehorgolásról még pár szót: az első sorban 16 virág van, a következőben eggyel kevesebb és így tovább. Így a kendőnek (vagy nevezzük inkább stólának?) szép szabályos trapéz formája lett. Összesen öt sort készítettem.

38 megjegyzés:

  1. That is gorgeous! I love the colours and the flowers are so cute! Congratulations!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a színkombináció!!!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez fantasztikus lett! Nagyon tetszik, gyönyörű!

    VálaszTörlés
  4. Ez gyönyörűséges! És megint eszembe jutott, hogy mióta készülök egy ilyenre ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is szükségem volt 2-3 év nekifutásra. mindig volt, ami megelőzte a sorban. most, hogy kész, már bánom, hogy nem csináltam meg hamarabb...

      Törlés
  5. Gyönyörű lett! És milyen jól tetted, hogy színátmenetesből dolgoztál, meg hogy rögtön eldolgoztad a végeket! A trapéz forma is jó megoldás. Ha még egyszer nekikezdek egy ilyen kendőnek, én is inkább így készítem (most: 3 szín/virág, pamut/bambusz fonal, utólagos eldolgozás, háromszög forma).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, képzeld, éppen rád gondoltam tegnap este, Zagyvarékas mellett jöttünk hazafelé. kíváncsi vagyok, milyen lesz a tied :)

      Törlés
    2. Most pont itt vagyunk!!! jajmár... Az enyém kész van, kép is van róla, csak még nem töltöttem fel : ( A félkészről infó itt: http://konyv-koteszet.blogspot.hu/2012/09/tavaszi-kendo.html?q=tavaszi+kend%C5%91

      Törlés
    3. remélem, majd máskor találkozunk. kíváncsian várom a te kendődről a képet!

      Törlés
  6. Gyönyörű lett! Mindig valami visszafogott, amiért nem álltam neki... Azt hiszem most jött el az idő... de hogy lesz-e belőle valami nem tudom....
    Szép hétvégét! Van már másik projekt is a láthatáron??????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera, pedig hidd el, kellemes és szórakoztató kis darab, nagyon szerettem csinálni. megérkezett a pótfonal egy másik kendőhöz, remélem, hamarosan mutathatom!

      Törlés
  7. Nagyon szép! Egyre jobban szeretem a zöldet, többek között az ilyen csodaságok végett. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika, pedig úgy emlékszem, te is kötöttél már zöldből :)

      Törlés
  8. Csodaszep, nagyon illik a mintahoz ez a szin.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, én is nagyon elégedett vagyok az eredménnyel :)

      Törlés
  9. Hű + ha! Ezért érdemes volt várakoznom majd egy vakációnyit!
    Tökéletesen passzol majd a barnáidhoz ősszel, emlékeztetve a nyárra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia Bea! nálad tökéletesebben és rövidebben senki nem foglalta eddig össze a színeim :) a szürkékről azért meg ne feledkezz! :D

      Törlés
    2. :) Tényleg! A zöld a szürkéiddel is tökéletes!

      Törlés
    3. Beus, képzeld, vettem pirosas-rózsaszínes fonalat! hozzá is kezdek, ha zöldeket-szürkéket befejeztem :D

      Törlés
  10. Nagyon szép lett, gyönyörűek a kendőd színei. Sajnos a fonalvégeket én lusta vagyok még munka közben eldolgozni, mert hajt, hogy horgoljam, és a végén meg néha elsumákolom... Most is egy olyan táska van nálam, ami össze van állítva, de ha valaki belenézne, látna még néhány fonalvégecskét. Na, majd ma este befejezem :)
    A kendőd és a szorgalmad előtt pedig le a kalappal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha nagyon sok darabból áll a kézimunka, akkor jobb közben eldolgozgatni. én mindig így csinálom: amint befejezem a virágot, és elvágom a szálat, a horgolótűvel azonnal el is dolgozom, elvágom a fonalat, és kész!

      Törlés
  11. Ó, hát ez álomszép! Te mindig kitalálsz valami szuper újdonságot! Nagyon tetszik és nagyon ügyi vagy! Én bizony elmentem magamnak, mert még nézegetni is jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nana :) azért nem is olyan új ez a minta. nyugodtan elmentheted a képet :D

      Törlés
  12. Nagyon szép lett! Én tavasszal kezdtem el egy ilyen kendőt horgolni, szintén Drops Delight fonalat használok, csak többféle színből. Most egy kicsit megálltam vele, de őszre remélem elkészül.

    VálaszTörlés
  13. Gratulálok a kitartásodhoz - nekem nem lenne türelmem ennyi virághoz - megérte, gyönyörűszép munka! És ez a színösszetétel is olyan mesés, hogy nem lehet betelni vele! Egyébként annyira extravagáns és hatásos egy ilyen ruhadarab, gondolom, ezt is viselni kell tudni, olyan nagyszabású és különleges megjelenése van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kendőt szoktam hétköznap is hordani, mindenfélét, amilyen éppen a ruhámhoz és az alkalomhoz illik. én nagyon szeretem :)

      Törlés
  14. Hú ez igazán fantasztikus ! Csinos darab . :) Hát türelmem nekem sem lenne .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogy ne lenne türelmed? és éppen te írod ezt? :D

      Törlés
  15. Délka alkotásai2014. október 7. 9:45

    Gyönyörű a stóla:) Melyik árnyalatot használtad?

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.