2015. szeptember 3.

Nyári emlék


…avagy az eltűnt idő nyomában. És most ez nem csak Proustról szól, hanem rólam is, hiszen olyan régen nem írtam ide. Hogy mi is történt valójában az eltelt hónapok alatt, nehéz lenne most egyszerre röviden leírni, hiszen volt minden: betegség, hosszú gyógyulás, életmódváltás, újra munka, pihenés, utazgatás…  Legtöbbször úgysem az események érdekesek, hanem az, hogy mit hagytak hátra bennünk az elmúlt órák, napok, hetek, hónapok és évek. Fiatalabb koromban csak értettem, most már egyre gyakrabban érzem is, amiről Proust ír: néha hirtelen, titokzatos módon ránk törve, az eltűnt idő egy-egy pillanatra a színek, hangok, illatok, ízek segítségével újra megjelenik. Hogy aztán még hosszú ideig ezekből az emlékekből táplálkozzon a lélek. Nemrég ajándékokat készítettünk: levendulával töltött szíveket varrogattunk. Sajnos, a képek éppen a lényeget nem tudják visszaadni. Micsoda illat volt napokig a szobában! Ezért a színért, ezért az illatért minden évben érdemes útra kelni.


És azt hiszem, ez most már így marad: a nyár közeledtével egyre nagyobb izgalommal figyelem itthon a levendulabokrokat. Aztán egyszer csak indulás. Mert hiába idézi fel egy-egy emlékkép, mégis évről évre ott, személyesen kell éreznem azt az illatot, látnom a távolban kéklő vizet.Sok-sok órányi repülés után néhány napja célba értek a szívek. Nekem pedig annyira jól esett ezeket az apróságokat varrogatni, hogy hamarosan folyt. köv. :)

10 megjegyzés:

 1. Nagyon szépen írtad le, és gyönyörűek ezek a kis szívecskék is. :-)

  VálaszTörlés
 2. Örülök neked! Szépek az ajándékok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. annyi szépet varrtál, hogy kedvet kaptam én is :)

   Törlés
 3. Jó hogy itt vagy... az éjjel nagy örömmel láttam, hogy megvagy...hiányoztál... Szépek a szívek... Te is hímezted? hova indultak el? remélem jól vagy és meggyógyultál...jobbulást és vigyázz magadra...Jó munkát kedves Éva és szép hétvégét!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kedves Vera, most már gyakrabban szeretnék jelentkezni. majd egyszer biztosan hímezek is :) ez ilyen anyag volt. egyelőre tapasztalatokat kell szereznem a varrásban. a szívek Kanadába utaztak az unokahúgommal :)

   Törlés
 4. örülök hogy itt vagy, örülök hogy jól vagy, remélem, most már gyakrabban hozol nekünk ilyen szépségeket :-)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szépek a szívek ! A levendula illata szerintem képes arra , hogy egészen nosztalgikus hangulatba hozza az embert . Remélem , hogy jól vagy !!

  VálaszTörlés
 6. Hiányoztál, jò hogy jobban vagy!

  VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.