2016. augusztus 24.

Nagyiponcsó


Itt az ősz... melynek csalhatatlan jele az utóbbi napok hűvös, esős időjárása. Sokan vagyunk ilyenkor, akik horgoló- vagy kötőtűt fogunk a kezünkbe, hogy valami meleget készítsünk. Nálam ez a valami többnyire egy poncsó, ritkábban pulóver. Poncsó azért, mert jól alá lehet öltözködni, de mégis könnyed, szellős, ha nincs túl hideg.


Zoknifonalból, 3-as tűvel horgoltam. Ezúttal maradék fonalakból egy bordűrszerű szegély is készült hozzá. A mintát itt sem vittem túlzásba - egyráhajtásos és rövidpálcás sorok - csak éppen annyi, hogy ne lehessen összetéveszteni a másik barna poncsómmal. A minta könnyen követhető az alábbi képen. Természetesen a kezdő szemszám a nyakbőségnek felel meg. Nálam ez akkora, amelyen a fejem még éppen átfér. Így szépen kifekszik a vállon, de mégsem túl nagy, hogy félrecsússzon. Aztán ha jönnek az igazán hűvös reggelek, valamilyen nyakbavalóval lehet még jobban "ősziesíteni". Ma reggel ebben megyek dolgozni :)


14 megjegyzés:

  1. Igazi őszköszöntő darab, szép, finom meleg színekkel. Nagyon tetszik! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szép! Külön köszönet a mintáért!

    VálaszTörlés
  3. De jó ez a poncsó! Nagyon tetszik! Köszi a leírását is, most megint elindult a bogár :o)

    Köszi a kommented, felolvastam Lacó-Gazdinak. A válasza: "Nono! Ásás nincs!" :) :) Szerencsére Carli már kinőtte az ásós korszakát :o)

    VálaszTörlés
  4. a mi kutyánk már hét éves "örökifjú", állandóan ás: megfigyeli, hol dolgoztunk nappal a kertben, aztán éjjel ott folytatja a maga módján :)

    VálaszTörlés
  5. Ó, de jó, nagyon szép lett, meleg színekkel, igazi őszi kuckós darab. :)
    Már hetek óta azon gondolkozom, mire használjam fel a zoknifonalaimat.... :)
    És még haladós is... :) Köszönöm a mintát én is! :)

    VálaszTörlés
  6. tökéletes választás a zoknifonalak felhasználásához. hogy mennyire haladós, függ a viselő magasságától. horgolás közben fel lehet többször is próbálgatni. én szeretem, ha nem könyékig ér, inkább csuklóig. viszont így a 170 cm-es magasságom - és a hosszú kezeim - miatt viszonylag sokáig készült.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.