2017. január 14.

Forster

Nem egy idei projekt. Nem is emlékszem pontosan, mikor kezdtem kötni. Talán még májusban. Amikor júniusban, levendulavirágzáskor Tihanyban jártunk, akkor már ezt vittem magammal kötögetni. A nyakrészén a csavart mintát addigra már befejeztem, és akkor azt hittem, pikk-pakk kész lesz az egész pulóver hamarosan. Csak kötöttem, kötöttem a sima sorokat vég nélkül - az én fonalam az eredetinél kicsit vékonyabb volt -, ez volt szinte egész nyáron és ősszel az úti projektem. Akkor már azt hittem, soha nem lesz kész...
Hónaljtól már magamhoz formáztam (szűkítettem derékvonalban), hosszabb is lett az eredetinél, és a csuklómig kötöttem az ujját. A képen nem látszik, de az alját és a csuklóját is 2 sima, 2 fordított patentmintával fejeztem be.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a fonatos minta, és gyönyörű ennek a fonalnak a textúrája megkötve a képen. De kár, hogy nem látszik teljesen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a fonal gyapjú-alpaka keverék. ami nem látható, mind simakötés :)

      Törlés
  2. Que jersey tan bonito!!!!1 las fotos preciosas, besos

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a nyakrésze! Olyan ügyes vagy!

    (Diego szobacica, Carlos meg a kertünkben lakozik. Negyediken lakunk panelban. Sajnos? Nem tudom, előnye is van meg hátránya is. Carlossal jó lenne többet lenni, az biztos.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyik előnye a lakásnak, hogy nem kell havat lapátolni. éppen szeretek kinn lenni a hóban, de azért van egy kis izomlázam...

      Törlés
  4. Nagyon szép a pulcsi, nagy divat mostanság felülről kötni és egybe...Sosem voltam ennyire bátor...De Te ezt nagyon érted... Egyszer kötöttem ifi koromba egy felsőt,de nyárit, amit felülről kezdtem... nagyon megszenvedtem vele...vagy 20 évig nyúztam, nőt velem a pulcsi... igaz a vége fele már csak "munkás" pulcsi lett belőle..
    Gratulálok... olyan jó látni, micsoda szépségek kerülnek ki a kezed alól...

    VálaszTörlés
  5. kicsit nehezen tanultam bele, de most már rájöttem az "ízére". el sem mondhatom, milyen jó érzés, hogy a kötés befejezése után nem kell varrogatni.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.