2010. december 14.

Recehorgolásos terítő


Már régebben készítettem, GumiPók kérésére vettem megint elő. Az egyráhajtásos pálcák közé itt két láncszemet horgoltam, így készül az "üres" négyzet. A kitöltött kis négyzet pedig a két egyráhajtásos pálca közötti két láncszembe öltött egy-egy egyráhajtásos pálcából lett. Filéhorgolásnak is hívják ezt a technikát.








7 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen! Már kezdek megvilágosodni. De hogy miért rece, meg miért filé? Szerintem ember nincs, aki megmondja. :) Nagyon szép! Felvettem a listámra.

    VálaszTörlés
  2. Keresgéltem én is, de csak a rececsipkét említik, mint előzményt.De miért is rece????? Én is kíváncsi vagyok :-)

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek!

    Terítő mintát keresve találtam ide. Nagyon szép ez a terítő. A minta leírását hol találom ? Lehet, hogy megpróbálom elkészíteni, mert egyszerű technikával, gyorsan haladhatok vele. Köszönöm Éva

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, tessék a minta, jó horgolgatást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  5. Ha valaha terítőt fogok horgolni,csakis ezzel a technikával! Én is köszönöm a leírást, igazán szép darabot készítettél. Egy kérdésem van a paramétereket illetően: mekkora horgolótű és milyen típusú fonál kell az ilyesmihez?

    VálaszTörlés
  6. a horgolótű egy őslelet, műanyagnyelű, mindenféle szám nélkül, fogalmam sincs, milyen méretű. a horgoló cérna Piroska: http://fonalshop.hu/horgolocerna-coats-piroska-horgolocerna-c-4_39_148.html
    jó horgolgatást!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen! Meg is néztem, hát, ez a fonalvastagság (vékonyság) nem biztos, hogy nekem való, de talán majd nyugdíjas napjaimra megügyesedek annyira:) Szóval, azért jó tudni, hová szeretnék fejlődni.

    VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.