2013. január 3.

Egy év...

avagy amolyan visszatekintésféle. Mert jól esik újra és újra megnézni a képeket, újraélni a múltat, az elmúlt évet. A blog már a kezdetektől csak az életem egy részéről - és ez többé-kevésbé tudatos döntés volt -, kézimunkáról, utazgatásról, természetjárásról szól. Nemrég összeszedtem a nekem legjobban tetsző képeket, amelyek ugyan nem fényképészeti remekművek, de nekem sokat jelentenek: emlékeket, szép pillanatokat idéznek fel. És most először néhány kép a tavaly készült kézimunkákról.
 

Szeretem a nyugodt, csendes földszíneket, a barnákat, szürkéket... És itt vannak a zöldek és kékek: a növények, a levegő és a víz színei.

 Jött aztán egy új kedvenc: a lila. Először óvatosan, egy halvány árnyalattal...majd jöttek az egyre bátrabb, erőteljesebb árnyalatok...... és még az ennél is élénkebbek:sárgák, pirosak, és egy-két tarka apróság. 

A képeket nézegetve vettem észre, hogy a legtöbb vagy vízparton, vagy a vízhez közel készült. Szabad időm jó részét is vízközelben töltöm: szeretek letelepedni a vízparton valami olvasnivalóval, kézimunkával, vagy a kutyával, fényképezőgéppel járni az ártereket. Néhány éve újra felfedeztük magunknak a Balatont! Különösen akkor szeretem, amikor elül a nyaralók zaja. Milyen szép ősszel, télen és tavasszal! Mennyi színe a víznek, mennyi árnyalata a kéknek, türkiznek, barnáknak!És ha víz, akkor hadd szóljak a hegyekről is! Sokszor elég csak úgy, messziről csodálni… de vannak olyan hegyek, ahová muszáj felmászni…...és vannak olyan helyek, amelyeket egyszerűen látni kell.
Hát ilyen volt ez az év. Valami hasonlót kívánok magamnak és nektek is az ideire: a feltöltődéshez szép helyeket, gyönyörű fonalakat, csodás kézimunkákat, boldog perceket…

24 megjegyzés:

 1. Szép volt az elmúlt éved. Legyen ilyen a következő is!

  VálaszTörlés
 2. És egy szakmai kérdés: hogyan rakod egymás mellé a fotókat?

  VálaszTörlés
 3. julcsi! köszönöm! éppen most van folyamatban (magyarul: kínlódok vele, mert megbolondult a blogger :( máskor elsőre sikerül. most meg tologatja ide-oda a képeket) ha kész leszek, vagyis ha valamennyire elégedett leszek a végeredménnyel, megírom emailben:)

  VálaszTörlés
 4. szeretem a szineket amiket valasztasz... iden en is beindultam lila ugyben es ugy dontottem, hogy kenyes tema, mert nem minden all jol, ami tetszik... de azert biztosan lesz lila kotes iden, mert a fonal mar megvan. es imadom a szint.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szep es tartalmas evet tudhatsz magad mogott!
  Gratulalok, es kivanok nagyon sok uj alkotast, utazast es nem utolso sorban sok sok fenykepeket nekunk! :))

  VálaszTörlés
 6. Brigi, vágjál - illetve kössél - bele bátran :) szerintem illik a lila (is) hozzád!
  Kathy, köszönöm!

  VálaszTörlés
 7. A tavalyi produktumok külön is csodásak voltak, de így gyűjteményben igazán lenyűgöző. Nagyon jók a földszíneid, amiknek nevük sincs:) Nem egyszerűen sárga vagy piros, hanem Sárgás-drappos-mogyoró...és társaik:) Még sosem vettem ilyen színeket, pedig nagyon szépek itt nálad!:)

  VálaszTörlés
 8. Jó volt végignézni a harmóniát sugárzó képeidet! Hasonlóan szép, derűs és tevékeny évet kívánok! :-)

  VálaszTörlés
 9. Olyan sok gyönyörű dolgot alkottál... kívánom, hogy ez az év is ilyen sikeres legyen számodra! :o)
  Nem csoda, hogy szereted a víz partot, hisz nektek közel van... engem is mindig elfog a vágy, hogy jó lenne ott élni, ahol ti, főleg az arborétum környékén :o)
  Olyan csendes, nyugodt kis városnak látszik...vagy csak az átutazóknak tűnik így? :o)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szép utat jártál be, kötésileg és ténylegesen is. Tetszik a világod, szeretek egy kicsit részese lenni.
  Hasonlóan gazdag új évet kívánok nektek.

  VálaszTörlés
 11. köszönöm, lányok! ez csak egy válogatás, ráadásul nagyon szubjektív, lehet, hogy egy másik napon más kézimunkákat és tájképeket választottam volna. a színekről: többnyire kiegészítőket készítek, ilyenkor nem mindegy, milyet választok. hiába szeretnék valamit, ha a ruhatáramhoz, öltözködési szokásaimhoz nem illene. mondjuk, fejlődőképes vagyok :) de az én koromban már radikális változásra senki ne számítson :D

  VálaszTörlés
 12. Szebbnél szebbek! A kézimunkák és a tájfotók is. Szerencsés vagy, hogy ilyen környezetben alkothatsz!
  Boldog új évet!

  VálaszTörlés
 13. Nagyon szépek a munkáid , s a fotók is .Meg tudod ragadni a pillanat szépségét rajtuk .
  Mutass az idén is sok szépséget !!:)

  VálaszTörlés
 14. Gyönyörű fotók!
  Gyönyörűen elkészített és kivitelezett kötések, horgolások:)
  Jó végignézni az elmúlt évedet képekben.

  VálaszTörlés
 15. Nagyon szép összeállítás színekből, hangulatokból, kézimunkákból... Azt hiszem, az tetszik legjobban, hogy minden mindennel összefügg. Még egyszer-kétszer (sokszor) végignézem, mert olyan igazán megnyugtató :)

  VálaszTörlés
 16. Igazán tartalmas éved volt kézimunkában, látnivalóban, szépségekben. Jó, hogy van mire visszatekinteni. Legalább ilyen tartalmas, szép évet kívánok neked idénre is!

  VálaszTörlés
 17. köszönöm, hasonló jókat kívánok neked is!

  VálaszTörlés
 18. Jó nézni a fotókat.... szép munkák... színek....jó tartalmas éved volt...
  Így most elnézve, rá kell döbbenem, mennyi tanulni valóm lenne még fényképezés terén is....

  VálaszTörlés
 19. Vera, én is éppen ilyesmit szeretnék: tanulni a fényképezést (is)

  VálaszTörlés
 20. Még tanulni akarsz??? a képek gyönyörűek...

  VálaszTörlés
 21. Éva, a képeket nézegetve azt a szép, tartalmas évet látom, amit magad köré teremtettél. Legyen hasonló ez az éppen csak induló is!

  VálaszTörlés
 22. Jó itt lenni a blogodon, már többször is megnéztem, nem elég egyszer látni a szépségeket! Kívánok sok szép alkotást Neked, és látnivalót nekünk a látogatóknak:)

  VálaszTörlés
 23. Vera, hidd el, van még mit tanulnom :)
  Bejus, köszönöm, és tiszta szívemből kívánom, hogy legyen szép ez az új év neked is, teljesüljön minden álmod :)
  gyere, Erika, örülök, ha sokszor jössz!

  VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.