2015. február 17.

Persuasion

Teljesen véletlenül botlottam a Ravelryn Christelle Nihoul mintájába, már nem is emlékszem, mit is keresgéltem eredetileg.  Lustakötés kissé romantikus csipkével... És véletlenül volt itthon hozzá illő fonál is :o) Félhold formája miatt vállkendőként, a klasszikus módon is kényelmesen hordható, szépen kifekszik a nyakban, nem gyűrődik; de hosszú, elnyújtott formája miatt többszörösen nyakba tekerve akár egy sálat is helyettesíthet. Nagyon egyszerű kötni, nincsenek rövidített sorok és egyéb, a kezdő kötősöket elrettentő dolgok. Megint egy pihentető, tévézős, beszélgetős darab. Egy kis kikapcsolódás a számolgatós sapkaminta után. Némi odafigyelést talán csak a szegélycsipke és a két szélén a szokásostól eltérő szaporítás igényelt. Négyes tűvel alpaka-gyapjú-akril fonalból kötöttem.

21 megjegyzés:

 1. Ez a szegélycsipke nagyon feldobja az egészet! Gyönyörű lett!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! a csipke nélkül csak egy egyszerű lustakötéses kendő lenne, amely ugye, nem egy túl izgalmas minta :)

   Törlés
 2. Jaj, de szép, jaj, de nagyon szép! Igazi klasszikus hangulatú kendő lett ebből a fonalból - olyan érdekes, hogy a fonalválasztásoddal teremtsz stílust, ez a darab is jellegzetesen mrs.yarnartos lett! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. engem a Jane Austint idéző képek ragadtak meg a Ravelryn. na meg még nem kötöttem ilyen kendőt, így legalább most már azt is tudom, hogy kell ilyen formájúra kötni :)

   Törlés
 3. Szuper választás ez is! Egy kellemes kis bézs! Nagyon szép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mindig a meglévő ruháimhoz választom a fonál színét :) az ilyen semleges szín pedig sok mindenhez megy.

   Törlés
  2. Válasz Neked :o)
   A 6/4 igen, azt jelenti, hogy 6 szivecske fog készülni. Ebből 3 Emozioni és 3 Espressioni...de jaj, szegény fejemnek, mert találtam még egy narancs színűt a Pinteresten, úh. lehet, hogy 7 lesz belőle? Még meglátom :o)

   Törlés
 4. Hihetetlen mennyire feldobja a csipkeszél...Nagyon szép lett!!

  VálaszTörlés
 5. Gondolhattad, hogy tetszeni fog nekem is! :)

  VálaszTörlés
 6. Annyira egyszerű és annyira szép. :) Hogy én milyen régóta szeretnék már egy kendőt kötni... De mindig valami teljesen más készül. Talán pár hét múlva :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a költözködés után biztosan lesz időd nagyobb dolgokra is :)

   Törlés
 7. Ezt tényleg az egyszerü és nagyszerü jegyében értékelném. Megnéztem az eredeti mintát amire linkeltél, de nekem magas az ilyen leirás, pedig, szeretném én is tudni/megérteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül is egyedül, nekikezdtem és 24 szemmel elindulva, minden második sorban, mindkét szélén 2-2 szemet szaporítva, elég szép kis kendö kötésénél tartok. Pont olyan, mint a képen :-) Még a csipkemintát kell megfejtenem.Ha ezzel segitettem, akkor örülök. Gabi

   Törlés
  2. Köszönöm Gabi, értem és én is kipròbálom.

   Törlés
  3. Kedves Márti és Gabi, a kendőt nem keresztben kell kötni, ahogy Gabi írta, hanem fentről lefelé, vagyis a vállánál kell kezdeni pár szemmel. A félhold formáját a két szélén történő szaporításoknak köszönheti. a lusta kötéses rész után kötjük a leszámolható rajz szerint a csipkemintát. ha további segítségre van szükségetek, kérdezzetek bátran. az email címem a profilomban nyilvános :)

   Törlés
  4. Köszönöm szépen a segítséget, de már kész a kendö:-) Nem keresztben kötöttem, hanem a nyakánál felvettem 24 szemet és a két szélén szaporitgattam, ahogy irtam. További szép alkotgatást ! Gabi

   Törlés
 8. Ez egyszerüen ütös! A minta leirását sajnos nem tudom értelmezni. Ha meg lenne egy magyar nyelvü, akár vázlatos leírás, akkor nagyon boldog lennék. Persze ha nem , azt is megértem és elöre is elnézést kérek.
  Akárhogy nézem: egyszerüen csodás

  VálaszTörlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.