2015. március 4.

Double Take


Ahhoz képest, hogy az eredeti modellek színe ragadott meg először, végül úgy döntöttem, nem veszek új fonalat, inkább a régiekből használok. De az öt szín helyett csak néggyel gazdálkodhattam, ráadásul az én fonalam az eredetinél kicsit vékonyabb, ezért a legnagyobb méret szerint 264 szemre kezdtem, és egészen a fehér mezőig a leírás szerint kötöttem. Akkor jöttem rá, hogy ha az előírás szerint folytatom, akkor a magasságom miatt nagyon rövid lesz. Így aztán nem volt mese, nyújtanom kellett kissé a fazont, hogy nekem is a könyökömig érjen, mint a mintadarabokon. Improvizáltam néhány keskeny mintacsíkot, kicsit átvariáltam a fogyasztást is. A garbónyakat elhagytam.

http://www.ravelry.com/patterns/library/double-take-capelets

Színenként csak 10-10 dekám volt, de még így is jócskán maradt. Lehet, hogy duplázok? Mert azért a jobb oldali is nagyon tetszik... és a zöld meg a sárga poncsómból a maradék éppen jó is lesz egy őszi izéhez. Mert fogalmam sincs, hogy hívják magyarul az ilyen ruhadarabokat. Talán vállmelegítő? Ti hogy hívnátok?

15 megjegyzés:

  1. Klassz! Színek is nagyon bejönnek különösen az tetszik, hogy a garbónyakat elhagytad. Sokkal praktikusabb így mert a hajat nem kócolja teljesen össze, szóval viselhetőbb.
    ....vállmelegítő?...

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is vállmelegítőnek hívnám - és igen, szerintem is klassz lett! Érdekes, a változtatások egyáltalán nem szembetűnőek, mert annyira kerek, hibátlan lett a végeredmény. A zöld-narancs nekem is nagyon bejön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elég sokat számolgattam, hogy kijöjjön minden. a hossza, a minta. igyekeztem, hogy ha nem is pontosan olyan, de hangulatában hasonló legyen. a zöld-narancsot is biztos megcsinálom. őszre biztosan :)

      Törlés
  3. Tényleg nagyon kerek lett, nagyon egyben van. Nagyon szép munka, nagyon bejön a színvilága.

    VálaszTörlés
  4. Lélekmelegítö? Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó ötlet! és jó hangulatú szó. tetszik :) bár az ilyet nem csak hordják, de isszák is :)

      Törlés
  5. Látom nagyon belejöttél! Szép lett ez is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeretem az ilyen pelerin-poncsó-lélekmelegítő holmikat. nem csak készíteni, de viselni is :)

      Törlés
  6. Szép lett!Ez is jó nagy munka lehetett!

    VálaszTörlés
  7. Mostanában nagyon megszaladt a kezed, nem csodálom, hogy már improvizálni is mersz. Gyönyörű lett és tényleg lélekmelegítő kívül és belül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na azt az "improvizálást" a kényszer szülte. különben lett volna egy szép mintás gallérom :D könnyű annak, akinek átlagos termete van :)

      Törlés
  8. Csinos kis darab lett ! Kíváncsi vagyok a viselésbeli tapasztalataidra .Kényelmes ? Sokat hordod ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kényelmes, de csak ebben a hosszúságban. és utcai viseletre. sétához, biciklizéshez, bevásárláshoz. nekem munkába már nem annyira, mert ha felemelem a kezem (pl. a táblára írok), akkor esetleg elcsúszhat. viszont így, ahogy a képen látszik, kabátka, farmerdzseki, pulóver fölé tökéletes.

      Törlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.