2017. augusztus 1.

Rochester



Canterburyből London felé utazva érdemes egy kis időre megállni Dickens városában.


Anglia egyik legszebb román kori katedrálisát 1080-ban kezdték építeni. Rochester püspöksége pedig a második legrégebbi Angliában a Canterbury püspökség után.


A katedrális mellett található szögletes normann erőd azokra az időkre emlékeztet, amikor az 1066-os  hastingsi csata után Hódító Vilmos megszilárdította a hatalmát Angliában. Az ország első kővárai között 1087-ben, nagyjából a londoni Towerrel egy időben épült.


Ez a vár büszkélkedhet Anglia legmagasabb normann tornyával!


A júniusi Nyári Dickens Fesztiválról ugyan lemaradtunk, de Rochester vidám, zászlódíszbe öltözött főutcájának emlékére készítettem itthon egy kis horgolt füzért.


Valahogy eddig idegen volt tőlem az ilyen dekoráció. Ez azonban olyan aprócska - 1 mm-es tűvel horgoltam -, hogy egyáltalán nem harsog ki a konyha sarkából, mégis mindig mosolyognom kell, ha ránézek, hiszen eszembe jut a szikrázó kék nyári ég, a rochesteri zászlócskák, a két impozáns normann építmény és nem utolsó sorban Dickens. Már vettem krétát is, így ez a kis kép fontos szerepet fog játszani ezután a heti menü tervezésében.

4 megjegyzés:

  1. Micsoda szerencsétek volt az időjárással! Csodás képek, megint. A füzérke csuda helyes, és az 1 mm-es tű meg tiszteletreméltó, nálam 1,5-es volt eddig a legvékonyabb, de küzdöttem vele rendesen. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. le is égtem rendesen, nem számítottam ilyen napsütésre. küzdöttem én is, de élveztem a füzérhorgolást. nem mértem meg pontosan, de úgy nagyjából 1 cm-esek a zászlócskák :)

      Törlés

Örülök, hogy meglátogattál. Köszönök minden megjegyzést.